Pelatihan Penyembuhan Prana

 

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang.

Sindrom Kejutan Toksik
Oleh : Mohamed Yosri Mohamed Yong

 
 
 
 

(Tidak sesuai untuk dibaca oleh mereka yang berusia bawah
dari 15 tahun.  Baca atas tanggungan sendiri. )Maklumat yang diberikan ini hanyalah untuk makluman sahaja. Maklumat yang diberikan tidak sepatutnya digunakan untuk mengenal-pasti atau mengubati sebarang jenis penyakit. Sila rujuk kepada doktor atau ahli perubatan yang terlatih untuk tujuan mengenalpasti jenis penyakit dan rawatan yang bersesuaian.
 
 


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang.
Sindrom Kejutan Toksik

Kaedah-kaedah pencegah kehamilan merupakan satu keperluan penting bagi merancang saiz dan masa yang tepat untuk mendapatkan anak. Ini adalah penting terutama bagi mereka yang baru bersalin atau mempunyai masalah kesihatan mengandung untuk mengelak dari mengandung. Bagaimanapun sesetengah kaedah mencegah kehamilan boleh menyebabkan Sindrom Kejutan Toksik sekiranya tidak digunakan dengan betul.

Sindrom Kejutan Toksik merujuk kepada keracunan akibat bahan beracun memasuki badan. Ini mungkin disebabkan oleh penggunaan alat pencegah kehamilan yang tidak mengikut aturan penggunaan yang betul seperti penutup servik, atau diafram.

Tanda-tanda amaran Sindrom Kejutan Toksik adalah seperti berikut :-

  1. Demam tinggi mengejut.
  2. Muntah-muntah dan cirit.
  3. Pening, pitam, dan merasa lemah.
  4. Kegatalan yang menyerupai terbakar matahari.
Sekiranya terdapat tanda-tanda tersebut, keluarkan diafram atau penutup servik dan sila berjumpa doktor dengan segera.

Rujukan

http://www.pranaindonesia.com?/html/cervical_cap.htm


 
 
Pengumuman: Saya ingin menjemput anda menambah pengetahuan dalam bahasa Melayu dengan melayari dan menyumbang bahan di :- http://ms.wikipedia.org/wiki/Main_Page

 Pelatihan Penyembuhan Prana

Maklumat yang diberikan ini hanyalah untuk makluman sahaja. Maklumat yang diberikan tidak sepatutnya digunakan untuk mengenal-pasti atau mengubati sebarang jenis penyakit. Sila rujuk kepada doktor atau ahli perubatan yang terlatih untuk tujuan mengenalpasti jenis penyakit dan rawatan yang bersesuaian.

Fight Spam! Click Here!

xucxwpfwgrdfggqhylebznuvgqmnjmpsikqjylmohzonufoexkkcvcgiwkqttwrvruthwuvnjizejrfbhsxsensnxiugezistwel

 

 

1